حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

خطر کوچک شدن مغز در بهبودیافتگان کرونا | احتمال ابتلا به ۲۰ بیماری مختلف پس از کرونا

  • کد خبر: ۱۰۴۵۵۴
  • ۲۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۸
خطر کوچک شدن مغز در بهبودیافتگان کرونا | احتمال ابتلا به ۲۰ بیماری مختلف پس از کرونا
محققان دانشگاه آکسفورد دریافته‌اند که ویروس کرونا می‌تواند به بخش‌هایی از مغز آسیب برساند و مبتلایان را مستعد ابتلا به ۲۰ بیماری مختلف کند.

به گزارش شهرآرانیوز، نتایج آخرین تحقیقات در دانشگاه آکسفورد بریتانیا نشان داده است که برای تحت تاثیر قرار گرفتن ویروس کووید-۱۹ نیازی نیست که از یک عفونت جدی رنج ببرید و ناشناخته است که آیا این تاثیرات باقی می‌مانند یا می‌توان آن‌ها را معکوس کرد.

تاکنون، نتایج مطالعات نشان داده که ویروس کرونا ممکن است باعث ناهنجاری‌های مرتبط با مغز در بیمارانی شود که به شدت از این بیماری رنج می‌برند. این گزارش نشان داد، ناحیه‌ای از مغز که بیشترین آسیب را می‌بیند مربوط به بویایی است. با این حال، ویروس می‌تواند در سراسر سیستم عصبی گسترش یابد.

محققان دریافتند، افرادی که آزمایش کووید آنان مثبت بوده ممکن است در معرض خطر ۲۰ بیماری مختلف از جمله سکته مغزی، نارسایی قلبی و ایست قلبی قرار گیرند.

محققان تغییرات در مغز ۷۸۵ شرکت‌کننده در بانک زیستی انگلستان، پایگاه داده زیست پزشکی و منبع تحقیقاتی در مقیاس بزرگ را ارزیابی کردند.

شرکت‌کنندگان ۵۱ تا ۸۱ ساله تحت دو اسکن مغزی به‌طور متوسط به فاصله ۳۸ ماه همچنین آزمایش‌های شناختی قرار گرفتند. در مجموع ۴۰۱ شرکت‌کننده بین دو اسکن آزمایش کووید آنان مثبت شد که ۱۵ نفر از بیماران در بیمارستان بستری شدند.

۳۸۴ نفر باقی‌مانده که آلوده نشدند، به عنوان گروه کنترل عمل کردند. حدود ۴ ماه و نیم پس از عفونت، محققان به کاهش بیشتر ضخامت ماده خاکستری در مناطقی از مغز مرتبط با بویایی (قشر اوربیتوفرونتال و شکنج پاراهیپوکامپ) و کاهش اندازه کل مغز اشاره کردند.

به‌طور متوسط، شرکت‌کنندگانی که به کووید آلوده شده بودند، بین دو اسکن خود کاهش شناختی بیشتری را نشان دادند که با کوچک شدن بخش خاصی از مخچه (مغز عقبی) مرتبط با شناخت ارتباط داشت.

پروفسور استفن اسمیت، محقق ارشد این تحقیق اظهار کرد: «یکی دیگر از نقاط قوت این مطالعه این است که افراد یکسان را در دو زمان مختلف مورد بررسی قرار داد. نکته مهم اینجاست که اولین اسکن شرکت‌کنندگان در بانک زیستی انگلستان قبل از آلوده شدن به سارس-کوو-۲ و اسکن دوم پس از عفونت انجام شد».

این واقعیت که ما اسکن قبل از عفونت را داریم به ما کمک می‌کند تغییرات مغزی مربوط به عفونت را از تفاوت‌هایی که ممکن است از قبل در مغز افراد وجود داشته باشد، تشخیص دهیم.

این روند، مطالعه کنونی را منحصربه‌فرد می‌کند بنابراین ما ممکن است علت مشکلات مرتبط با کووید-۱۹ یعنی اختلال در حس بویایی، التهاب یا پاسخ ایمنی سیستم عصبی را پیدا کرده باشیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->